Over Melle Jongkind

Melle Jongkind

De oorsprong van het huidige bedrijf Melle Jongkind ligt aan de Oosteinderweg in bloemendorp Aalsmeer. Daar startten Melle en Gea Jongkind in 1981 een bloemenhandel in hun schuur. In de loop van de jaren groeide het bedrijfje uit tot een modern en florerend bloemenverwerkingsbedrijf met zo’n 65 medewerkers. Kwaliteit, flexibiliteit en service zijn bij Melle Jongkind belangrijke begrippen. Betrouwbaarheid, een no-nonsense cultuur en persoonlijke contact met zowel klanten als medewerkers, resulteren in lange relaties en een plezierig werkklimaat.

Helmuth Jongkind

Helmuth Jongkind, de zoon van Melle en Gea, spaarde al op jonge leeftijd zijn brommer bij elkaar door zo veel mogelijk in de zaak van zijn ouders te werken. Helmuth groeide letterlijk op in het bedrijf en in 2017 nam hij het over. In 2018 verhuisde Melle Jongkind naar een ruim pand op het Zuidterrein van Royal FloraHolland. Uiteraard is er in het bedrijf volop aandacht voor duurzaamheid.

Werken bij Melle Jongkind?

Bij Melle Jongkind is regelmatig behoefte aan betrokken en gemotiveerde medewerkers, met name aan de vijf productielijnen. De sfeer in het bedrijf is uitgesproken informeel. Samen werken aan mooie producten, dat is waar wij voor staan.